Njoftim Ne Lidhje Me Studentet E Nderuar Me Burse, Te Cilet Do Te Studiojne Ne Turqi, Ne Kuader Te Bursave Turke

Tiran Büyükelçiliği 06.08.2014

Ka perfunduar procedura e percaktimit te kandidateve per Bursat Turke ne nivel universitar, pasuniveristar dhe doktoraturave per vitin akademik 2014-2015 dhe studenteve kandidate qe do te studiojne ne Turqi ne kuader te Bursave Turke, u eshte dhene (derguar) njoftimi i nevojshem ne adresat e tyre te e-mailit.

Ne kete kuader, kandidatet duhet te paraqiten prane Zyres Konsullore te Ambasades se Republikes se Turqise ne Tirane nga datat 4-22 gusht 2014, (nga dita e hene - deri te premten), nga ora 09:30-15:30, dhe te nenshkruajne marreveshjet e bursave te perpiluara per keta kandidate.

Qe te jete e mundur nenshkrimi i marreveshjes ne Zyren Konsullore, pritet qe keta studente te marrin me vete keto dokumenta origjinale; letren e pranimit nga universiteti, diplomen, listen e notave, raportin mjeksor, pasaporten, dhe nese ka kushte te veçanta, specifike te kerkuara nga universiteti dhe dega ku keta studente jane pranuar, te sjellin me vete dokumentat qe i vertetojne keto kerkesa qe kerkon universiteti, mqns do te kontrollohen, si dhe te gjitha keto dokumenta te jene te perkthyera ne gjuhen turke.

Raporti mjeksor duhet te jete marre keto 3 muaj te fundit, duhet te vertetoje qe studenti/studentja nuk vuan nga ndonje semundje ngjitese ose nga ndonje semundje qe kerkon trajtim te vazhdueshem.

Me respekt

Atatürk

Murat Ahmet Yörük Ambassador
Monday - Friday

09:00 - 12:30 / 14:00 - 18:00

Visa applications: Monday, Wednesday and Friday between 09:30-12:00
1/1/2020 1/3/2020 New Year's Day
3/14/2020 3/14/2020 Summer Day
3/22/2020 3/22/2020 Nevruz Day
4/12/2020 4/12/2020 Katholic Easter
4/19/2020 4/19/2020 Orthodox Easter
5/1/2020 5/1/2020 International Worker's Day
5/24/2020 5/24/2020 End of Ramadan
7/31/2020 7/31/2020 Feast of Sacrifice
8/30/2020 8/30/2020 Turkish Republic Victory Day
9/5/2020 9/5/2020 Mother Teresa Beatification Day
10/29/2020 10/29/2020 Turkish National Day (Republic Day)
11/28/2020 11/28/2020 Albanian National Day
11/29/2020 11/29/2020 Albanian Liberation Day
12/8/2020 12/8/2020 National Youth Day
12/25/2020 12/25/2020 Christmas